Haorendam

Yes, het carnavalsseizoen is van start!  Ook dit jaar is de Jeugdraad van Haorendam klaar voor Carnaval. De jeugdraad bestaat dit jaar uit 30 enthousiaste kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8! Op 10 november is de Jeugdraad onthult in de Steeg. In het bijzijn van hun klasgenoten en ouders. Het was al vroeg in de ochtend feest!  

Maar natuurlijk hadden de kinderen er al een hele voorbereiding op zitten. Weken voorafgaand aan d’n elfde van d’n elfde werd er al geoefend. Dit jaar gaan de kinderen ‘Hullemaal kapot’ in hun dans en is er een weer een extra groot podium nodig voor alle leden!

Prinses Sabien en haar secondanten Kim en Roy hadden de eer de Jeugdraad te onthullen. Allereerst werden adjudant Sam en Burgemeester Karim uitgenodigd op het podium. Zij mochten vervolgens alle leden aankondigden.

De Jeugdraad is geen echte raad zonder Raadsleden. Gelukkig hebben we er dit jaar negen! Rik, Yara, Roos, Bo, Lieke, Tess, Mila, Karlijn en Lynn staan klaar met goede raad en vooral heel veel enthousiasme. De prinses boft dit jaar met drie prachtige hofdames om te helpen bij alle taken. Voor Jente, Evy en Cameron is dit alweer het 2e jaar dus zij weten precies wat ze moeten doen.

Gegarandeerd wordt er dit jaar heeeel veul gedanst! Renske, Lynde, Elin, Mila-Sofie, Amber en Liza dansen er dit jaar samen op los. En natuurlijk heuren ook de narren erbij. Dit jaar zijn het Jelle en Siem die de grapjas mogen uithangen. Een rol die hun beiden goed past.

Omdat de Jeugdraad 30 leden telt is het een hele uitdaging om alles in het gareel te houden. Gelukkig hebben we daarvoor twee stoere veldwachters, Tijn en Siem en maar liefst negen politieagenten. Wees niet bang; Victoria, Julia, Vic en Pim zijn de meest enthousiaste politieagenten die je kunt treffen. Zij zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen want ‘ok gij heurt d’r bij’!

De onthulling werd afgesloten met de bekendmaking van onze jeugdprins en prinses. Brent en Imke zullen hun uiterste best doen om er een geweldig feest van te maken!

Na de aankondiging was het tijd voor de première van hun dansje. Wat hebben ze hard geoefend en zag het er fantastisch uit! En natuurlijk bleef het daar niet bij. Er werd nog gezellig doorgefeest in de Steeg door de kinderen van de Lambertusschool. Deze Jeugdraad heeft er zin in!

Kun je niet wachten tot carnaval om de Jeugdraad te ontmoeten? Kom dan zeker even langs bij de Kerstmarkt op 8 december in de Steeg. De Jeugdraad heeft namelijk nog meer talent en dat mag je zelf komen proeven!

Aftellen tot de sleuteloverdracht

k2b media ©2024
NiekArt ©2024