Haorendam

Tijdens D’n Aftrap op 4 november, om elluf over elluf, werd de nieuwe prinses van Haorendam onthuld: Sabien Martens. Zij is samen met haar secondanten Kim Koks en Roy Beaart de kartrekker van carnaval op d´n Haorsteeg. Elma droeg het stokje, oftewel de scepter, na 5 jaar met veel vertrouwen aan haar over.

Online hints
De afgelopen weken was het dorp in de ban van de grote vraag. Wie zou het zijn? Alle inwoners ontvingen namelijk ruim 2 weken geleden een anonieme kaart in de brievenbus van dit drietal. Waarna online via verschillende kanalen hints gedeeld werden. Dat het dit drietal zou zijn had niemand verwacht. 

Zie link naar website Heusden.nieuws voor alle 9 hints: LINK 

Frisse wind
Er staan namelijk 3 nieuwe gezichten aan het roer. Die alledrie nog geen lid waren van organisatie Haorendam. Sabien woont bijna 5 jaar in het dorp. Ze altijd erg betrokken bij Haarsteeg, haar buurt, de Ipperhoeve, en natuurlijk carnaval. Kim is als dochter van de fietsenmaker geboren en getogen in Haarsteeg. En Roy woont er nu alweer zijn halve leven. Doordat hij 3 jaar lang Roy’s Diner runde kent menig Haorendammer hem.

Ok gij heurt d’r bij
Tijdens D’n Aftrap werd ook het motto van carnaval 2024 bekend gemaakt: “Ok gij heurt d’r bij”. Hiermee wil het drietal benadrukken dat het niet uitmaakt wie je bent, waar je vandaan komt of hoe lang je al Haorendammer bent. Of dat nu je hele leven, halve leven of 5 jaar is. Dit feestje vieren we samen!

 

Eigen lied
En een feestje was het! Na de onthulling knalde het motto erin via een zelf geschreven lied. Dat schreef Sabien samen met een vriend, Ton van der Pas. Het was altijd al een droom van haar een eigen carnavalskraker te schrijven. Nou die kwam uit. Heel de zaal liep mee in de polonaise op het lied “Ok gij heurt d’r bij” dat ze samen met haar secondanten zong. En dat daarna nog meerdere keren gedraaid werd door de DJ.

Luister hier het LIED via: SPOTIFY

 

sabien en team

 

flyer 11 11 23

 

 

Aftellen tot de sleuteloverdracht

k2b media ©2024
NiekArt ©2024