Haorendam Strikt Oe

Onze Jeugdraad 2023!! 

 

 

Op vrijdag 11 november, d’n ellufde van d’n ellufde, 11:11 uur, was het dan zover. Wekenlang hebben 30 jongens en meiden uit groep 5 tm 8 van de Lambertusschool en /of woonachtig in Haarsteeg toegeleefd naar deze dag. Eindelijk mochten ze zich onthullen!

En zo was het in dorpscafé de Steeg vrijdagochtend gezellig druk en kon het carnavalsseizoen geopend worden door de Jeugdraad van Haorendam.

De jeugdraad stelde zich een voor een voor waarbij de presentatie in handen lag van ne nieuwe burgemeester: Mikai en Adjudant Fern. 1 voor 1 werden de jongens en meiden geïnstalleerd in hun functie:
Als eerste waren dat de raadsleden, want zonder hen zou de jeugdraad niet compleet zijn! Daarom is de jeugdraad erg blij dat zij Ilse, Daan, Sam, Stijn, Karim, Duuk, Cameron en Siem en Siem hiervoor hebben kunnen strikken. Zij hebben er erg veel zin in om samen een feestje te bouwen.

Hierna waren de hofdames aan de beurt. Dit zijn drie enthousiaste meiden die de prinses mogen helpen bij alle taken die ze te doen hebben. Lise, Lynde en Victoria zijn al wat langer bij de jeugdraad en weten dan ook precies wat hen te wachten staat komende Carnaval.

Dit jaar zijn er maar liefst zes dansmeisjes: Bow, Isa, Julia, Jente, Evy en Yara. Deze meiden zijn niet te stoppen en dansen er vrolijk op los.

De narren, dit zijn meestal de lolligste van het hele stel! Dit jaar zijn dit Tijn en Renske dus pas maar op voor deze twee grapjassen!

Gelukkig zijn er weer twee superleuke veldwachters namelijk Hidde en Brent. Zij gaan deze Carnaval alles goed in de gaten houden en zien er op toe dat alles goed zal gaan verlopen.

De twee veldwachters zijn niet de enige die de boel in het gareel houden want zij krijgen dit jaar hulp van maar liefst vier enthousiaste politieagenten. Dit zijn Noa, Elin, Jelle en Rik. En pas maar op allemaal want zij zullen zeker ingrijpen als het nodig is!

Als laatste willen wij jullie voorstellen aan onze grappige, vrolijke prins Willem en lieve, enthousiaste prinses Imke! Beiden stonden ze te stralen op het podium en tijdens carnaval gaan zij samen met de gehele jeugdraad hun uiterste best doen om er een geweldig feestje van te maken.

Wat ook erg bijzonder is, is dat Prins Willem op deze dag, 11 november jarig is en zijn 12e verjaardag viert. Er werd nog even luid voor hem gezongen voordat Prins Willem en Prinses Imke het woord namen om het carnavalsseizoen te open. Ook hadden zij namens de jeugdraad een klein presentje voor de Lambertusschool en de Steeg om hen te bedanken.

Na de toespraak van de jeugdprins en jeugdprinses presenteerde de jeugdraad hun dansje. Wat zag dat er leuk en professioneel uit!

Na het officiële gedeelte werd er gedanst, gehost en uiteraard de polonaise. De kinderen van de Lambertusschool weten wel een feestje te bouwen, dit beloofd wat voor de toekomst!

 

Aftellen tot 't slotbal

Slotbal 2023