• Haorendam

Woensdag 11-11. Eindelijk is het dan zover. De jeugdraad van Haorendam wordt gelanceerd!  De onthulling is aangepast. Het publiek zijn alleen de leerlingen en leerkrachten van de Lambertusschool. Geen ouders, geen opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Ook geen leden van organisatie Haorendam. Gelukkig wordt de gehele onthulling begeleid door Corien van Casteren, directrice van de Lambertusschool en wordt de hele ceremonie gefilmd zodat iedereen ook de onthulling op afstand kan meebeleven.

De 13 kinderen van de jeugdraad hebben vooraf al flink geoefend op hun presentatie. Vol trots komen zij 1 voor 1 het podium op:

Als eerste de burgemeester: Hidde en de Adjudant: Willem. Zij stellen zich voor en Hidde krijgt vanuit adjudant Willem zijn ambtsketting omgehangen, waarna door burgemeester Hidde, Willem, die tevens jarig is op 11-11,  zijn steek wordt opgezet.

Burgemeester Hidde vervolgt de presentatie  door de raadsleden het podium op te roepen. Brent en Fern! Ook hun wordt de steek opgezet door Adjudant Willem. Voor Brent is het zijn eerste jaar bij de jeugdraad, Fern gaat al voor het tweede jaar mee op pad.

Vervolgens komen er drie enthousiaste meiden het podium op, Lise, Bow en Guusje, de hofdames! Die zien het wel zitten om er samen met ons een feestje van te maken! Lise, Bow en Guusje zijn er voor de eerste keer bij en nu al niet meer te stoppen, ze blijven maar dansen!

 

De jeugdraad zou niet compleet zijn zonder narren, meestal de lolligste van het hele stel! Mikai en Tijs worden voorgesteld en krijgen hun narrenkappen op. pas maar op allemaal, voor deze twee grapjassen!

Ib en Bart betreden het podium en krijgen hun petten. Twee stoere, serieuze veldwachtersdie heel trots zijn op hun rol en goed in de gaten houden of alles goed zal verlopen volgens alle richtlijnen.

En dan als laatste, de  super coole, grappige en knappe prins Jayden en lieve mooie prinses Imke! Beiden staan te stralen op het podium en tijdens carnaval gaan zij samen met alle andere kinderen van de jeugdraad hun uiterste best doen om er een feestje van te maken en bij veel mensen een glimlach op het gezicht te toveren.

Prins Jayden en Prinses Imke richten zelf nog een woordje aan het publiek, hun eerste officiële toespraak! Jayden en Imke vertellen dat ze het heel leuk vinden  dat zij nu de prins en prinses mogen zijn. Door alles rondom corona zal dit jaar een andere carnaval worden dan dat zij gewend zijn, maar toch is het zeker dat zij er met de jeugdraad een leuke tijd van gaan maken!

Dit dan niet alleen voor hunzelf maar vooral ook voor alle grote mensen die nog veel meer last hebben van alle regels en zelfs ook ziek kunnen zijn. Soms moeten ze daarvoor het programma aanpassen, maar dat geeft niet,  want in Haorendam geven ze elkaar de ruimte!

De jeugdraad heeft al veel plezier gehad, ze gaan als een raket en maken van ieder moment een feestje! En wie een feestje geeft trakteert, dus de hele school krijgt  van de jeugdraad  een “ruimte”ijsje.( raketje) nadat zij nog een spectaculaire optreden laten zien, waarbij zij de sterren van de hemel dansen. De jeugdraad van Haorendam laat carnaval zeker niet naar de maan gaan!

Jeugdraad2020 2021 Space RGB

 

Aftellen tot het 11-11 Bal

11-11 BAL