Haorendam

Pieter Vermeulen: Haorendammer van ‘t jaor 2022

Organisatie Haorendam kwam samen met muziekkalpel Blaost um op , vrijdagmiddag taart ophalen( maar ook eten) bij Bakkerij Pieter Vermeulen, ter ere van d’n Haorendammer van t jaor. Elk jaar wordt er in Haorendam iemand gekozen die veel voor de gemeenschap doet of gedaan heeft.. Dit jaor komt Pieter Vermeulen, deze ere titel toe!
Pieter was totaal verrast en had helemaal niet in de gaten gehad dat de grote slagroomtaart voor zijn eigen feestje was.

Pieter heeft in de bakkerij altijd een luisterend oor. Het is uniek dat hij de bestelling gewoon thuis bezorgd indien iemand ziek is of ff niet zelf kan komen . Hij is iemand waar je altijd bij terecht kan. Bijzonder aandacht heeft hij voor de mensen met een beperking. Denk daarbij aan het G-team van vv Haarsteeg, truckersdag en in zijn bakkerij de mogelijkheid bieden aan mensen om het bakkers vak te leren.

De jeugd van de Lambertus bassischool is al heel wat jaren welkom in zijn bakkerij ter voorbereiding op hun 1e Heilige Communie om te leren, zien en zelf-doen brood te maken.
Echter: Echt helemaal Haorsteegs is hij niet Geboren in Knotwilgendam maar inmiddels wel een échte Haorendammer. Prinses Elma kent zijn familie al heel haar leven, de vader van pieter kwam al bij haar ouders in de SPAR brood brengen zodat zehier op d’n Haorsteeg al brood konden eten van Vermeulen.
Pieter is sponsor van zo ongeveer iedere vereniging in Haorendam. Ook organisatie Haorendam mag altijd rekenen op zijn hulp bij verschillende activiteiten. Lekkere toetjes en heerlijk worstenbrood. In haar1e jaor als Prinses mocht Elma in zijn bakkerij de foto’s maken voor de bode,
Organisatie Haorendam is bijzonder trots dat pieter op dn Haorsteeg woont en hopen dat hij zich nog heel wat jaren kan blijven inzetten voor het dorp. Omdat t mag en kan is Pieter de Haorendammer van het jaor 2022!
Na de toespraak ontving Pieter uit ahnden van Prinses Elma een onderscheiding en het beeldje "de Haorendammer"". Blaost um op speelde nog wat nummers en er werd gefeest onder genot van een drankje en een heerlijk stuk verse slagroomtaart, gemaakt door de plaatselijke bakker.

image00001

-------------------------------------------

Hanneke de Vaan Haorendammer van t jaor 2021
Elk jaar wordt er in Haorendam iemand gekozen die veel voor de gemeenschap doet of gedaan heeft.. Dit jaor komt Hanneke de Vaan, beter bekend als Hanneke de SPAR, deze ere-titel toe!
Menigeen zal nu denken? Zij? Die gaf toch niets om carnaval. En dat klopt… GAF,.. want sinds enkele jaren heeft Hanneke het carnavals leven ontdekt en is ze te vinden bij veel verschillende activiteiten van Haorendam. Inmiddels is ze vaste bezoeker van het 55+ bal, en het gehele programma van Haorendam volgt ze op de voet. Waar nodig helpt ze mee binnen de organisatie, een knutselavond, kerkcommissie, zelfs rondbrengen van de Haorendambode. Komt dat omdat haar kleinkinderen bij de jeugdraad zitten, of haar dochter prinses is van Haorendam? Dat zal ongetwijfeld een grote rol meespelen.

Nu denkt menigeen , is dat dan de reden dat zij Haorendammer van t jaor 2021 is? De moeder van de prinses, oma van twee jeugdraadsleden? Nee, je wordt Haorendammer van t jaor als je veel voor de gemeenschap doet OF gedaan hebt.
Hanneke runde jarenlang, samen met haar man Robert, de buurtwinkel: de Spar in Haarsteeg. Vele uren stond zij samen met Robert klaar voor de gemeenschap. Ze waren de Appie Heijn ver voor uit, door de boodschappen wekelijks thuis te bezorgen, en het afrekenen van boodschappen? , ach dat werd gewoon opgeschreven en eind van de week betaald. Echter dit is natuurlijk al vele jaren geleden, de jeugd weet niet eens meer dat hier in Haorendam ooit een Spar winkel was.

Maar waarom dan Haorendammer van het jaor?
Hanneke heeft zich altijd ingezet voor de parochie, de vrijwilligers groep en de avondwake’s. Sinds het wegvallen van haar man Robert is zij letterlijk 24-7 beschikbaar om familie te begeleiden bij het overlijden van een dierbare en het verzorgen van de overledene. Natuurlijk vanuit de uitvaartonderneming waarvoor ze in dienst is en de avondwakegroep van de parochie, maar privé zorgt ze ervoor dat ze altijd beschikbaar en bereikbaar is. Ook ligt er altijd een briefje op tafel met namen en data, wie er wanneer een kaartje of bloemetje moet ontvangen, Je gaat bij verschillende dorpsgenoten langs die verlegen zit op een steunend woord of troost en zoekt de verbinding op. En dat is nu net waar deze carnaval op draait, troost en verbinding.

De Haordammer van t jaor wordt niet door de Prinses alleen gekozen maar samen door het gehele Pavnas-team. Vaak is het niet zichtbaar wat iemand voor de gemeenschap doet, Hanneke staat zelf niet op de voorgrond hiermee, zet andere graag in het zonnetje, daarom vandaag voor haar deze onderscheiding. Hanneke ontvangt naast de ere titel en een medaille en mooi beeld: een D’n Haorendammer, deze is speciaal ontworpen door Toon v Falier ( voorheen prins van Haorendam) en wordt jaarlijks uitgereikt aan dn Haorendammer van het jaor

 naar elma IMG 31701613338680058

-------------------------------------------------------------------------------

Frans van Buul Haorendammer van t jaor 2020

Elk jaar wordt er in Haorendam iemand gekozen die veel voor de gemeenschap doet of gedaan heeft.. Dit jaor komt Frans van Buul deze ere-titel toe!

Jarenlang was hij als directeur verbonden aan onze Haorsteegse basissschool: De Lambertus. Hierna, en nu nog steeds, is hij verbonden aan stichting Scala. Hij ging een uitdaging aan : Hij richtte een hele nieuwe school op: De Bosbessenschool!

Op dn Haorsteeg zien we hem regelmatig als boerke door de Haarsteegsestraat rijden, maar niet zomaar een boer, maar de opvolger van de rijkste boer van Haorsteeg: en wel in het huis van Januske Pulles. Hier is hij tevens “hoteleigenaar” en “aspergekweker”!

Frans is goed ingeburgerd, maar echt helemaal Haorsteegs is hij niet. Van oorsprong een “Kuijkse kwast”. Nu hij een Haorendammer is, heeft hij ook n streepke meer ,Naast de kuijkse kleuren: rood-geel-blauw: een wit streepke!

Frans is een liefhebber van muziek. Hij maakt muziek op gitaar en piano en maakte onderdeel uit van een band.
jarenlang was hij muzikaal leider van het tienerkoor.
Deze zomer organiseerde hij de Landmarkt op de Haorsteeg. Dit was een enorm succes!

Frans is druk in de weer met Carnaval. Hij is de “manager” van de Local Heroes, regelt de optredens voor de playbackshow en treedt al enkele jaren op als jurylid met de kletsmaaiersavonden. Naast jurylid voor Haorendam zagen we hem ook als jurylid bij de verkiezingen voor de jeugdburgemeesters.

Als echte kindervriend richt Frans zich ook op het stimuleren en het enthousiasmeren van de kinderen om deel te nemen aan de plaatselijke carnaval en dan mn : de kinderoptocht. Dit doe hij niet in zijn een(d)tje, maar samen met zijn vrienden van de ”Local Heroes”.

Net na 11 november brengt hij een bezoek aan de Lambertusschool om de jeugd warm te laten lopen, en gaat hij daags voor carnaval met de deelnemende jeugd frietjes eten bij Roy’s Diner. Hij benadert sponsors, bezoekt een bouwhal met de kinderen en brengt de bouwende kinderen een bezoek, waarbij een zakje chips en een bemoedigend woord niet ontbreekt.. Dit organiseer hij voor het 3e jaar en hij heeft al plannen voor een 4e jaar om het regionaal te gaan aanpakken, Geweldig!

Wij zijn bijzonder trots dat Frans op dn Haorsteeg woont en hopen dat hij nog heel wat jaren zich kan blijven inzetten voor de jeugd in ons dorp. Frans, bedankt dat jij je steen(d)tje bijdraagt aan de leefbaarheid van ons Haorendam. Terecht dat jij onze Haorendammer van het jaor 2020 bent.

IMG 2028

 

---------------------------------------------------------------

Henk Verbeek: Haorendammer van t jaor 2019

Elk jaar wordt er in Haorendam iemand gekozen die veel voor de gemeenschap doet of gedaan heeft. Ge kunt dit zien als soort van Schouderklopje. Dit jaor komt Henk Verbeek , deze ere titel toe!

Zijn hart klopt voor zijn dorp, Haarsteeg, Haorendam. Hij heeft écht hart voor Haarsteeg, Voor meer dan 100% zet hij zich in om ons dorp kloppend te houden. Hij is vele dagen bezig in De Steeg. Heel veel vrije uren besteedt hij daar , samen met al die anderen vrijwilligers.

Echter: Echt helemaal Haorsteegs is hij nie. Zelfs nie van déze kant van dn Maas. In 1950 werd hij geboren in Aalburg, dus carnaval is zeker niet met de paplepel ingegoten.
Sinds 1984 is hij hier, met zijn gezin, op de Haorsteeg komen wonen, tegenover de Harmonie. Dr was geen bétere plek om carnaval te leren kennen. Hij vermaakte zich altijd goed, ondanks dat hij geen druppel alcohol dronk ( wat trouwens niet te merken was, hij was net zo gek als een ander die wel gedronken had.) Na 30 jaar niet gedronken te hebben, door het fietsongeluk toen der tijd, is hij dat nu wat aan het inhalen..

 

 


Henk is heel veel jaren ben je lid geweest van deze mooie organisatie: Haorendam. Zelfs in het bestuur was hij zeer actief. Hij was medeoprichter van de Habobank, waarvan vrijdagavond, alweer de 13e tèravond wordt gehouden.

Daarnaast is hij vanuit zijn partij DMP, nog steeds betrokken, zodat het politiek ook allemaal klopt op de Haorsteeg.

Regelmatig zien we hem met paard en wagen op stap. Alleen of met rijvereniging St. Norbertus.

Wij zijn bijzonder trots dat Henk op dn Haorsteeg woont en hopen dat hij nog heel wat jaren zich kan blijven inzetten voor ons dorp. ’t klopt dat Henk onze Haorendammer van het jaor bent. Ontzettend bedankt!!

 

DSC 0126

 

De Haorendammer van het jaar 2018 :

Frans van Beurden.

Op 16 oktober 2018 is Frans overleden op 77 jarige leeftijd.
Wij wensen zijn zonen, schoondochters, kleinkinderen en verdere familie en vrienden heel veel sterkte...

haorendammer van t jaar

 

-----------------------------------------------------------

Arold van der Aa is uitgeroepen tot Haorendammer van het jaar 2017!!

Toen Arold 23 jaar oud was is hij ziek geworden. Hij kon zijn beroep van automonteur, wat hij deed           
met hart en ziel, niet meer uitoefenen. Toch heeft hij zijn leven weer aardig op de rails gekregen.
Hij maakt al zeker 25 jaar foto’s met de kletsmaaiersavonden en voor de carnavalskrant.
Hij heeft 10 jaar vrijwillig foto’s gemaakt voor de vlijmscherper.
Arold was de leadzanger van c.v. ’t Afstapje. Dit komt omdat hij de enige in de groep was die maat 
kon houden en kon zingen.
Nooit kloppen mensen vergeefs aan bij Arold. Een voorbeeld: een persoon is overleden en er is  
maar één mooie foto. Hier staan nog meer mensen op. Arold kan er dan veel tijd en energie in
stoppen om een mooie foto van die persoon te krijgen. En allemaal voor een beetje of gratis
Arold is er altijd geweest voor Carlijn en Marlot. Daarom kon Anita cursussen volgen en staan waar ze nu staat.

Arold gefeliciteerd met deze zeer verdiende tiltel!

Samen met prins Job en prins Peer en muziekske Blaost um op heeft hij er meteen een feestje van gemaakt!

Samen met prins Job en prins Peer en muziekske Blaost um op heeft hij er meteen een feestje van gemaakt!

 16998686 1329814183731951 1710301573522021131 n

-------------------------------------------

 

Op vrijdag 6 februari heeft Prins Peer dun 1ste  Mari Beekmans uitgeroepen tot Haorendammer van het jaar 2016

Het Peereteam  ,leden van org. Haorendam en  hofkapel Muziekske Blaostumop die voor een muzikale noot zorgde ,

hebben Mari thuis verrast met deze titel

Mari is ruim 12 jaar actief lid geweest van org. Haorendam zowel bij de jeugdcommissie als bij de wagenbouwcommissie

Hij stond niet graag op de voorgrond maar op Mari kon je altijd bouwen

Daarom is deze titel ook zeer terecht

Mari_Beekmans

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Haorendammer van het jaor 2015 

 

Ook in 2015 hebben we in Haorendam iemand gekozen die veel voor onze gemeenschap

gedaan heeft en nog steeds doet.  Hij heeft meegespeeld in Blaostum  op,

is bij VVHaarsteeg jeugdleider  geweest en heeft zich ingezet voor het clubblad.

Ook is hij direct betrokken bij het Haorendamse Carnaval. Hij heeft jaren in het gevolg gezeten, waar hij

zich inzette voor de  Haorendambode  en vele van jullie zullen hem kennen van het tonpraten want ook

daar is hij nog steeds een kei in.

Beste mensen we hebben het over LAURI van RUREMONDE. Hij mag zich in 2015 Haorendammer van het

jaar noemen en deze titel met trots dragen.

Momenteel is Lauri actief bij Stichting Eigenwijs voor mensen met een beperkingen.

Hij is mede organisator van het Feeessst wat zaterdag tijdens carnaval gegeven wordt en hij is

begeleider van decibellen, het orkest voor mensen met een beperking. Daarnaast is hij in de vrije uren

trainer van een basketbalteam. Al met al dus iemand die zich inzet voor de gemeenschap en de titel ook dik verdient!

Lauri proficiat!

DSC_0031

 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haorendammers van het jaar 2014

 
 
Verslag van Wilma en Jos Schuurmans:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De aftrap voor carnaval 2014, de altijd gezellige Haobo-avond, had voor ons enkele wel héél bijzondere verrassingen
Na het stamppottenbuffet, traditioneel de opening van de seniorenavond, waren we druk met reorganiseren van de keuken en een klein afwas-vlekje aan het wegwerken toen we naar het podium werden geroepen. Tegenstribbelen en smoesjes maken helpt echt niet als Veldwachter Marc sommeert dus ……
De eerste verrassing stond op het podium; Onze kleinzoon Bas ( 12 jaar ) stond daar vol trots met zijn trompetje te glimmen tussen de grote muzikanten van Blaostumop om zijn partijtje mee te gaan blazen.
Verrast waren we ook door de onverwachte aanwezigheid van onze kinderen en alle kleinkinderen; er stond iets te gebeuren waar we zelf geen invloed op hadden, dat was ons inmiddels wel duidelijk.
De grootste verrassing kwam wel met de bekendmaking, door HKH Prinses Carla, dat we samen Haorendammers van het jaar 2014 waren geworden. Het gebeurt niet zo heel vaak maar we waren er even stil van. Best wel bijzonder om op deze manier gewaardeerd te worden en samen op een lijst te staan met illustere Haorendamse voorgangers. Natuurlijk hebben we al een jaar lang opgeschept met ons mooie spandoek en het zal zeker nog wel een tijdje dienst doen in ons carnavalsdecor.
vlag_jos_en_wilma
 
Voor dit jaar:
Iedereen een fijne carnaval gewenst en mogelijk tot ziens bij Café De Harmonie
Jos & Wilma

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haorendammers van het jaor 2014

Vrijdag 28 februari werd tijdens het 55 plus bal de Haorendammers van het jaar bekend gemaakt.

De reden dat we dit deze avond hebben gedaan is omdat deze bijzondere mensen echt niet weg konden.

Ze hadden het namelijk erg druk om de overheerlijke stamppot te maken.

Want dit jaar geen Haorendammer van het jaar maar Haorendammers van het jaar!

Het echtpaar Jos en Wilma hebben dit jaar de eer om deze titel te dragen.

Speciaal is er een liedje gemaakt wat tijdens deze avond luidkeels gezongen werd:

 

in dorpscafeetje de Hermonie

hee la hola

daar drinken we grote potten bier

hee la hola

daar zie je ronde tafeltjes staan

hee la hola

daar zitten vrolijke gasten aan

die lustig door het leven gaan

in dorpscafeetje de hermonie

daar maken de mensen plezier

_DSC7841

_DSC7844

 

 

__________________________________________________________________________________

Haorendammer van het jaor 2013

Elk jaar wordt er in Haorendam iemand gekozen die veel voor de gemeenschap doet of gedaan heeft.

In 2013 hebben we weer een bijzondere Haorendammer gevonden waar veel verenigingen nie zonder kunnen.

Haar naam is Dien van Oss.

Wat maakt Dien nou zo bijzonder waardoor ze Haorendammer van het jaar is geworden?

Ze verricht of verrichtte vrijwilligers werk bij onderstaande verenigingen-instellingen:

op school, bij de ijsclub, op het voetbalveld, bij de schuts en in de kerk.

Daarnaast past ze ook nog op haar kleinkinderen. Iemand waar we nie zonder kunnen.

Ze is onder muzikale begeleiding gehuldigd en haar voortuin is versierd door er een mooi bord te plaatsen.

 Dien van harte proficiat met deze titel en deze mag zeker met trots gedragen worden!

 

haorendammer_van_het_jaar_2013

 

________________________________________________________________________________

 

 

Haorendammer van het jaor 2012.

 

Toen Prins Jan begon te vertellen over de persoon die Haorendammer van het jaor zou worden,

kwamen me eigenlijk ’n paar dingen bekend veur, en ik docht, nou Piet, daolijk worde gij ’t nog.

En ja hoor het was zo.

’t is altijd plezierig om gehuldigd te worden maar of dé ge ’t verdiend is weer iets heel aanders.

Ik weet nie waarom ik het geworden ben; ik ben nie de knapste, nie de rijkste, nie de slimste,

en zeker nie de invloedrijkste Haorendammer.

Ik vind dé er op de haorsteeg veul zijn die er meer veur doen es ik.

Mer die komen pas aon de beurt als ze wé auwer zijn natuurlijk.

Zou het misschien zijn omdat ik vroeger bijna altijd heb meegedaan met groeplopen,

optocht, actief bij de Zaasies, organisatie van de Blaos es uit.. etc..

Ik draog carnaval nog altijd wel een warm hart toe.

 Ik vind trouwens dat de organisatie Haorendam gerust trots maag zijn,

op ter eigen, want ze hebben alles altijd goed geregeld.

En zover ik zie en heur is de onderlinge verhouding ok heel goed.

Gelukkig dé carnaval nog lekker draait.

We hebben op de haorsteeg toch al zoveul moeten inleveren.

Kermis, cafés, winkeltjes is niet meer wat het geweest is.

En De Harmonie en zelfs Jan de Tim zijn naor Vlijmen gevlucht.

Daordeur is het op de Haarsteeg wel erg stil geworden.

Nu de Commissaris van toezicht in Vlijmen zit, hebben de Haorendamse vrouwen

der kaans gegrepen om zelf de leiding van Haorendam over te nemen.

Op zich is daor niks mis mee want de meeste Haorendammers zijn toch al van nature vrouwvriendelijk.

Ik heb bij ‘t 55+ bal wel gezien dat ‘r heel veul vrouwlijk talent zit bij organisatie Haorendam en die komen nou mooi uit de verf.

Och en zulke mooi vrouwen trekken toch weer extra mannen de kroeg in.

Zo hopen we dat de café’s en heel ’t carnavals gebeuren weer ’n flinke impuls hei om lekker deur te gaon.

Ik wens iedereen ’n hele goeie carnaval.

Piet Bram

 

 

CIMG5242

 


 

 

 

 

 carnaval_2011_034

 Tiny van Beurden is uitgeroepen tot ereburger van Haorendam 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

carnaval2010-046Vanwege de vorig jaar opnieuw leven ingeblazen traditie, werd er ook in 2010 een “ereburger van Haorendam” gekozen. Dit jaar is Edy van Opzeeland met deze titel bekroond. Edy heeft al veel betekend voor carnaval in Haorendam. Hij is eigenlijk een van de grondleggers van onze regionale optocht, en tot op de dag van vandaag is Edy nog steeds voorzitter van de optochtjury. Omdat hij zich al vele jaren belangenloos heeft ingezet voor carnaval, kreeg hij uit handen van Prins Jan de Twidde de onderscheiding en titel “Haorendammer van het Jaar”!

 

 

 

 

 

 


 carnaval2010-038

Tijdens de jaarlijkse tèravond van de Haobobank is de commissaris van toezicht van Haorendam, Jan Timmermans, in de volksmond beter bekend als Jan de Tim gehuldigd.  Hij is al 44 jaar lid van organisatie Haorendam en heeft in al die jaren ontzettend veel betekend voor het Haorendamse carnaval.  In tijden dat het carnavalsleven dreigde in te zakken was hij altijd de motor achter organisatie Haorendam. Dit is een hele prestatie die niet zomaar te evenaren is.  Jan draagt in zijn functie als commissaris van toezicht al jaren een steek. Als dank kreeg Jan uit handen van Toon Kanters, de voorzitter van organisatie Haorendam, dan ook een bronzen steek.

 

 

 

 

 


Aftellen tot de sleuteloverdracht

k2b media ©2024
NiekArt ©2024