• Haorendam

Sinterklaasintocht 2021 Haarsteeg
(Geschreven door Wil Gulpen)

Sinterklaas met zijn Pietenkoor De Schoorsteen Door hadden het bedacht om een heuse Sint & Pietenfietstocht door Haorendam te organiseren.

 Er werd gevraagd om niet allemaal tegelijk te komen en werd een schema opgesteld. Daar gaven alle kinderen gehoor aan samen met hun papa's en mama's. De start van het parcours vond plaats op de parkeerplaats bij het Verbonth. Met muziek en ontvangst van de Pieten werden de kinderen ontvangen. Piet probeerde de kinderen nog aan het zingen te krijgen maar vergat zeker niet de papa's en de mama's hun zangtalenten ten gehore te brengen. Toen Piet de mooi versierde Pieten en kinderen zag moest er natuurlijk wel een handje pepernoten uitgedeeld worden voordat ze het parcours op konden gaan.

Bij de eerste stop stonden de politiepieten klaar om te kijken of alles veilig was. Gelukkig voldeden daar alle voertuigen aan want het waren niet alleen maar fietsen maar driewielers steps en nog meer dingen op wieltjes. Na de goedkeuring mochten de kinderen doorrijden na de tweede stop. Hier stonden de pieten klaar om alle vervoermiddelen even grondig schoon te maken zodat ze allemaal glanzend en schoon hun weg konden vervolgen. Bij de volgende pitstop stonden de technische pieten klaar om de banden en de rest te controleren in een vliegensvlug tempo zoals dat bij Max Verstappen ook altijd gaat.

Na die serieuze checks werd het tijd om de spieren een beetje los te maken. Een vijftal pieten stond de kinderen op te wachten om samen met begeleiding van een mooi muziekje te gaan dansen. Hierna werd de reus vervolgd richting de podiumwagen waar sinterklaas zat te wachten om ze allemaal een voor te woord te staan. Maar eerst mocht er nog samen met de spelletjespiet het rad van fortuin aangezet worden. De kinderen moesten stop roepen en dan konden ze zien wat er ging gebeuren. De kans bestond dat ze een liedje moesten gaan zingen maar ook dat ze met een confettikanon werden bekogeld met heel veel gekleurde confetti. Kortom altijd een feestje.

Daarna mochten ze de trap op om even bij sinterklaas een boks te doen en natuurlijk nog iets lekkers in ontvangst te nemen voordat ze met de glijbaan van de wagen naar beneden gleden waar ze dan nog eens een snoepzak kregen. Helaas konden ze niet bij de Steeg naar binnen waardoor er tussendoor de prijzen werden uitgedeeld voor de best versierde fietsen. De gelukkige winnaars waren Giorgio, Yara, Linn en Thijmen. De kinderen hebben genoten.

Met vriendelijke groeten,

Sinterklaascommissie Haorendam

 

 23632271 1455718347881926 4901838424813130893 o

 

Aftellen tot het 11-11 Bal

11-11 BAL