• Haorendam
  • Haorendam
  • Haorendam

De 43 ste Haorendamse Kletsmaaiersavonden!

Afgelopen weekend was het zover. Haorendam koos “De opperkletsmaaier van 2019!”

In een volle zaal kon het publiek genieten van heel veel klets. Dit jaar stonden een aantal jeugdtonpraters uit Zaandhaozenlaand in het voorprogramma.

Vrijdagavond warmden Tim Muskens en Geert Moonen, alias Piet en Gijs op wereldreis, de zaal meteen lekker op. Samen trokken ze de wereld over en beleefden hilarische momenten die ze graag wilden delen met de Haorendammers.

Zaterdagavond stonden Lauri van Hulten en Maureen van Heeswijk, als de pikante verpleegsters Rita en Lin, in d’n Bussel. Zij deelden, vol overgave, hun medische kennis.

De zaal was na dit voorprogramma lekker opgewarmd dus werd het tijd voor de senioren kletsers.

Koop Drost, helemaal uit Zuidwolde, stapte “d’n bussel” in als Koop Stroop. In zijn verhaal nam hij het publiek mee terug naar de jaren ‘70. Dus de marmottenbak van de AVRO’s Weekendkwis en Ad Visser mochten niet ontbreken. Met zijn Drents accent werd Koop al snel door Haorendam omarmd.

Michel de Vaan, alias Henk de Verlosser, heeft anno 2019, met zijn buut, in twee dagen tijd menig mindergelovige bekeerd. In zijn verhaal passeerden natuurlijk de lokale trekpleisters, de politiek en een aantal markante personen uit Haorendam.

Ludo van Vliet, debutant in Haorendam, betrad d’n Bussel, als keeper van de veteranen van VVV WSAGTH (veteranen voetbal vereniging Wij Speulen als gullie tijd hèd). Met als doelgroep mannen tussen de 85 en de schijndood. De zaal lag dubbel doordat Ludo zo voortreffelijk tot de verbeelding sprak. Ze zagen de hilarische voetbalmomenten helemaal voor zich.

Robert van Dijk kwam als Piet Piloot , Haorendam binnenvliegen. Hij gaf ons een kijkje in de keuken als freelancer. Hij vliegt op zijn vele korte vluchten mensen die wèl een vliegtuig hebben, maar zelf niet kunnen vliegen.

Paul Timmermans kwam dit jaar als Harry van Meppen, zijn titel Opperkletsmaaier 2018, verdedigen. Zijn talent als bokser ontdekte hij op de Tilburgse kermis, na wat jaren boksen in de kroeg nam hij het nu op tegen Haorendammers met bokstalent. Na afloop duizelde het publiek nog enkele minuten na.

Hekkensluiter Ton van Iersel weet, als vast gezicht in d’n Bussel, iedereen nog steeds, op onnavolgbare wijze, te boeien met zijn anekdotes over “die van ons”. Als 1-ste van 18 nam hij ons dit jaar mee in de gemakken en ongemakken van het ouder worden.

Haorendam kan terugkijken op 2 succesvolle avonden, die muzikaal omlijst werden door de blaaskapellen de Deurklinkers en Blaostumop. Vrijdag koos het publiek als winnaar: Michel de Vaan. Zaterdag ging Ludo van Vliet er met de publieksprijs vandoor en koos onze vakkundige jury, Ludo van Vliet als opperkletsmaaier 2019. Uit handen van prinses Elma ontvingen de winnaars een medaille en een beker.

Kortom: we hebben een weekend volop genoten en gelachen in de Steeg. Tot volgend jaar!

Voor foto’s, kijk op deze website: onder kopje Media--> fotoboek--> seizoen 2018-2019--> kletsmaaiersavond

Kletsmaaierscommissie Haorendam

 

 

Aftellen tot het 11-11-BAL

Sleuteloverdracht