• Haorendam

De elfde van de elfde, DE datum voor de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. Een feestelijke dag!  Behalve dit jaar: 2020. Oorzaak Corona. Géén vol café, géén blaaskapel, géén onthulling van prins of prinses met veel aanwezigen. Toch gaat 11-11 in Haorendam niet geruisloos voorbij.

De inwoners van Haarsteeg zijn opgeroepen om de Haorendamsevlag buiten te hangen, om in deze tijd van onzekerheid en eenzaamheid, verbondenheid te laten zien. Op 11-11 kleurt Haorendam rood, blauw, geel en wit.

Op het plein bij Roy's Diner is een ruimte-raket geland, met daarbij een brievenbus. Ook hier worden troost en verbinding opgezocht. Haorendammers kunnen hier hun wensen, ideeën, tips, dromen etc achterlaten, die dan door de organisatie worden opgepakt en indien mogelijk uitgewerkt.

Haorendam kiest ondanks alle beperkingen om carnaval NIET te annuleren. Carnaval is van oorsprong een katholiek feest. Er wordt het begin van het vasten mee gevierd. Dit is de periode van veertig dagen voor Pasen. Veel activiteiten kunnen niet plaatsenvinden zoals al jaren gewend is, maar er wordt gedacht in mogelijkheden, wat kan wel? Alle ideeën vanuit het dorp zijn daarbij van harte welkom.

Op 11-11 wordt traditiegetrouw onthuld wie de scepter zwaait over Haorendam. Ook dit jaar zal Prinses Elma met haar PavNas team ( Adjudant Peter, Veldwachter Hennie, Nar Gert-Jan en man achter-de-schermen Toon) en samen met de gehele organisatie erop toezien dat alles volgens de dan geldende richtlijnen zal plaatsvinden. Gif mekaor de ruimte en laat de verbondenheid van het dorp niet naar de maan gaan!

Toch zal de hoofdrol deze carnaval liggen bij de jeugdraad. 13 enthousiaste kinderen onder de 12 jaar. Zij gaan hun best doen om voor de jeugd er een mooi feest van te maken, uiteraard binnen alle maatregelen en beperkingen. De jeugd hoopt voornamelijk ook bij  de volwassen mensen troost en vreugde over te brengen.

Haorendam; trots op zijn kleuren, telkens weer. Daarom zijn er vanaf volgende maand heuse Haorendam-pakketten te bestellen en roepen wij heel Haorendam op: Laat die vier kleuren zien! Versier jij je huis, tuin of oprit in aanloop tot carnaval rood,blauw, geel en wit? De drie mooist versierde huizen winnen een prijs!

 

 

 

Aftellen tot het 11-11 Bal

11-11 BAL